Pizza

När jag kom hem från jobbet igår så var dom här hemma sugna på pizza.
Vi stack till Dicks pizzeria eller Limhamns pizzeria som den heter. Har inte ätit där på ett tag men det är klart det bästa pizzan i stan som jag vet.
Annars är det gott med hemmagjord pizza också.

Jag brukar göra så här:

Jag gör en scons deg och täcker en braspanna rätt så tunt lager.
Brer krossad tomat över.
Delar och sprider ut rökt påläggsskinka. Storpack.
Lite räkor och chaminjoner kanske salami eller jalapeno.
Skivar sen vanlig ost på.

Mums så gott detta är. Och ganska enkelt och snabbt.

Pröva om ni inte har gjort det tidigare. Ett tips till middag om inget annat.

Tjingeling

Grattis!

Grattis (I) till att ha fått jobbet! Jag blev super glad för din skull.
Tror detta blir kul och bra för dig. Trevliga telefonsamtal att få.

Jag har jobbat i helgen så man har ju inte hittat på nått sådär speciellt.
Jag har bara lite kvar på min bok så den tänkte jag gå och läsa i sängen nu.

Tjingeling

Svininfluensan!

Hur många är rädd för att få detta?

Mitt egna tipps är att man duchar varje dag. Tvättar händerna ofta. Dricker mycket vatten. Pilla inte så mycket med händerna i ansiktet. Sen att man lever som vanligt.

De som använder munskydd kan glömma att detta skyddar för inandning. Men det skyddar andra från den som använder detta. Springa omkring med handsprit är också en äklig grej tycker jag. Går lika bra med tvål och vatten. Vi måste ha en viss bakterieflora. Imunförsvaret försvagas annars tror jag.

Detta är mina ideer på hur jag tycker.

Vaccinspruta?????? Om inte alla kan erbjudas för de som vill så tycker jag att alla barn och ungdomar under 25 ska få iallafall. Det är ju dom som tycks drabbas hårdast.Det är nog för de lever i mer instängda miljöer som i skola bland många andra.
Om jag får ta så har jag faktiskt inte bästämt mig om jag vill. De säger att det är risk att få en förlamning av denna. Jag väntar nog om det blir risk för att fler blir drabbade så får jag kanske tänka om. Inget jag tänker rusa iväg att göra ännu.
Det lär ju ändå inte räcka till alla sägs det.

Med dessa kloka ord från mej säger jag god natt alle samman.

babyland

Var idag på Babyland med Johanna och hon skulle handla till en väninna som väntar bebbe. Nu har de party innan de föder. Typiskt Amerikanskt.  Men vad där är mycket som man bara behöver några månader till hutlösa priser. Fattar inte var de gör av med allt när de växer ifrån det så fort. Men kul var det att gå och fantisera när man ska bli mormor eller farmor i framtiden. Det längtar jag till. Men det kommer nog med tiden.

Elin har idag varit med Smilla på hundkursen och de var lika duktiga denna gången. Det är så roligt när man ser framsteg. Nu ligger hon här helt slut efter sitt skolpass. Lika trött var gång. 

Nu ska jag gå till sängs för att läsa boken Om jag kunde dröma. Filmen Twilight som jag sett på dvd. Den är spännande så godnatt på er!

Tjingeling..............
 

Shopping

Har varit med mina två töser och shoppat på Entre idag. Jag hitta inte ett jäkla dugg. Men det gjorde flickorna. Elin har fått ett par nya byxor med hål på låren. Cooolt!!!!! Elins favo butik är Newyorker. 2 tuffa t-shirt. Sen hitta hon ett par rutiga converse liknande dojor. Det är rätt svårt att hitta kläder till Elin där för de har ju inga barnkläder. Hon kan kanske ha stl 34 eller XS. Hon längtar ju förstås att kunna handla i mer vuxen stil. Hon gillar inte kläder med glitter blommer och paljetter och sådant.

Det blev ingen björnbärs plockning. Dom var inte mogna. Får vänta en vecka tror jag.

Tjingeling vänner.

Kräftor

I lördags var vi på kräftskiva. Vi åt Svenska hemma kokta kräftor. Min bror har fångat dem i sin sjö.
Det är verkligen stor skillnad. Dessa var super goda och lättskalade. Inte som de turkiska som det kan va pansar plåt man ska bryta sig igenom. Vi hade jätte trevligt. Tack M. :-) Det va superbt mumsigt.

I morgon har jag lovat att ut med Elin och shoppa kläder. Hon har vuxet så i sommar att hon inte har byxor som passar.
Hoppas att Johanna vill följa med för jag har lovat va med henne oxå. Vi har jobbat mycket så där har inte varit tillfälle att vi skulle träffas. Vi måste passa på när vi kan. Vi klarar oss inte utan varann.

Idag har pågen min och hans käresta varit här och fått middag. Kokt falukorv med persiljesås och potatis. Vi bara älskar den rätten allihop.

Imorgon ska jag också försöka hinna med att plocka björnbär. Har hittat ett ställe där det är stora fina. Tror dom är mogna nu. Gott till vaniljglass. Tar detta på morgonpromenaden med Smilla.


Nä, nu kallar sängen så god natt på er. 
Tjingeling

Pussegos



Och ni får ta del av denna bilden på mina sötnosar med..........

Unghunds kursen



I onsdags började vi gå på unghundskurs med Smilla. Elin är fortfarande förare och tycker det är kul. Jag måste vara där eftersom hon är under 12 år. 15 st tonåringar ska nu veta vem som bestämmer. Det är jätte kul att se på. Alla är väldigt olika. Men Smilla var jätte duktig. Hon gick väldigt fint i koppel, satt troget fint på vänster sida. Inkallning med att sitta plats på vänster sida gick skit bra. Både Elin och jag var jätte nöjda. Vi fick beröm av ledarn att vi har varit duktiga som tränat hemma också i sommar. Det är väldigt lätt att man skjuter upp detta under vardagen. Men vill man ha en hund med lite disiplin så är det träna som gäller. Vi fick hemläxa denna gång att man ska kunna titta i hundens mun utan något problem. Om hunden så mycket som morrar eller naffsar så får man inte ställa ut eller vara med i någon tävling. Men detta är inga problem för Smilla. Hon gapar stort bara man tar i skägget lite. Nu krävs det mer av våra hundar än vad det gjorde på valpkursen. Nu börjar det kännas att det blir resultat. KUL.........

Igår var jag inte så på hugget så det fick bli som den dagen bara kunde bli.
Det är mycket hund och häst i våra liv. Men det är medicin för själen.

Tjingeling.................

Slappedag

Idag har jag bara gjort en nyttig sak. Har bara lagat middag. Sen har jag sovit och bara slappat hela dagen.

Elin började i 6:an idag på annan skola. Högstadieskola. Hon var lite uppspelt och tyckte det var kul. Längtar tills i morgon. Klart det känns pirrigt så här i början. Många nya klasskompisar och lärare.
Tänk så stora mina barn är nu.

Fredrik och hans tjej var hemma nu ikväll och åt. Vi satt och snacka lite skit. Alltid trevligt att ha dem här.

Johanna träffa jag igår när vi åt hos mormor. Städa färdigt hemma hos henne så nu är där jätte fint. Jag var värd en slappedag idag.........

Nu har jag inget mer som är av vikt och värde att skriva om.
God natt och dröm sött.
Tjingeling

festivalen

Villket skit. Jag blev så förbannad för jag gick där och inte visste vad jag skulle ha och äta. Det blev först 10 mini donuts. MUMMMS.. men nu har jag ont i tanden. Sen prövade jag lite som jag gick runt och fråga om man fick en liten bit innan man beställde. Inget var så värst gott. Smaka mest gammal olja. Fy va oaptitligt. Till slut blev det en till synes vanlig gyros. Men jag har alldrig ätet gyros i rulle med pommes i och en liten sked kött. Utfyllnad till priset av 60 kronor. Som vanligt besviken. Men det var god öl på Gustav som kosta 1 krona cl eller 50 kronor glaset Hehe. Tyroler tältet från chokladfabriken. Vi ska dock ta en liten tur till på onsdag. Jag vill se konstverken dom gjrot av plaströr som flätats. Elin vill in om folketspark också. Sen nöjer vi oss med vad som kallas festivalvecka.

Nu ska jag smart hem till mamma och vi ska äta fläskpannkaka. Det är så gott så det vattnas i munnen när man tänker på det. Johanna kommer och älskar det lika mycket. Hoppas hon gör mycket......

Tjingeling

Städerska

Idag har jag städat från jag steg upp tills nu.
Först torka jag golvet här hemma. Sen skulle jag bara till min mamma och ta lite fika. Hade köpt med nya frallor. Min mamma har lite svårt för att städa så det blir rent och fint. Ålder har tagit sitt på den punkten. Tyckte att det var dax för en omgång där hemma. Har tagit på alla dem ställen som hon har svårt för. Mattor åkte ut, torkat från tak till golv. Så nu är där såååååå fint och rent. Utom i köket för jag hann inte detta idag. Får se om det blir på måndag jag gör det.

Nu har ju Malmö festivalen börjat. Elin är där ikväll med en kompis. I morgon ska vi in i smeten och se om man kan hitta nått gott och äta eller om där e nån kul. Gillar igentligen inte festivalen. Kan lika bra lägga ner skiten för min del. Men Elin vill ju gärna dit.

Nu ska jag slänga mig i soffan med ett stort glas kall cola och bara slappa.
Jag känner mig så nöjd med min hjälpsamhet till min kära mor. Hon blev så glad att få hjälp.

Tjingeling

Ladda batterierna



Nu e jag helt slut i batteriet. Jag har jobbat 7 dagar i sträck och har räknat ut att det är ca 70 timmar.
Nu är jag ledig tills på tisdag. Faaaaan, va skönt!!!!!!!!!!!

Klockan är nu 01:15 på natten. Känner att jag är klarvaken. Hur ska jag kunna få ro och sova.
Har plockat undan här hemma nu ikväll. För i morgon ska här städas ordentligt.

Tjingeling

Söndag

Nu har ju denna veckan också gått. Har tre heldagar att jobba till, Sen är jag ledig fem underbara dagar. Såklart ska det fina vädert ta slut. Skit samma för det ska bli skönt ändå, Känner att jag kommer vara riktigt värd min ledighet. Långa stökiga dagar på jobb. Nästa vecka blir nog ännu värre. Man vet inte vad som väntar en.

Elin kom ju hem från sitt ridläger igår. De  hade haft det jätte kul och vill iväg nästa år också. En kväll hade dom varit ute och ridet 10-1 mitt i natten. Jag ska vara riktigt ärlig så tyckte jag nog inte det var helt ok. Där e ju beck mörkt mitt i skogen. Det verkade va lite si och så när det gällde mat tider och ordning och sådär. Men Elin tycktes ha trivts. Känner att de kanske ska prova ett annat ställe nästa år i så fall.

Igårkväll va vi hemma hos min kusin som bjöd på taccos. Mumms va gott det va. Jag var jätte hungrig. Åt som en häst. 

Nu ska jag försöka komma lite till ro. Blir en lång arbetsdag i morgon med.

Tjingeling

Liv som fluga


Detta fotot är taget av min man. Tycker den är väldigt bra.

Har inte mycket mer att förtella idag.
Elin kommer hem från ridlägert imorgon och det ska bli spännand och höra hur det var.
Jag har jobbat hela dagar och ska jobba helgen också.
Nu tänker jag dra mig mot sängen för att få min dos vila.

Natti Natti......................Rrrrrr,zzzzzzzzzziii.........

Lämnat Elin



Idag har vi lämnat Elin på sitt efterlängtade ridläger.

Med lite svårigheter att hitta rätt väg den sista biten som mest likna en cykel väg kom vi äntligen fram.
Hästarna gick runt lösa på gården och var jätte snälla. 15 ungar ska vara där till lördag. Elin och hennes kompis blev tilldelade att sova i en gammal husvagn som stod på enbart fälg, (punka). Dom börja genast bädda och ta fram sina ficklampor. Hoppas de inte blir rädda för detta ställe ligger mitt i skogen och det blir beck mörkt om natten. Men de var så nöjda med detta boende. Dom kommer få så himla kul tror jag. Det är en sådan fin natur med många ridstigar runt omkring.
Med pussar och kramar så fick vi lämna töserna. Ska bli kul och höra hur de haft det sen på Lördag.

Och villket strålande väder vi har fått. Synd man jobbar och inte får glädje av detta själva. Men det är ju som vanligt.
Idag hann man ju inte med att fånga många strålar. Men härligt för ridtjejerna.

Nu ikväll så träna jag med Smilla ute på fältet. Vi ska ju börja unghunds kursen på Onsdag. Undra om man någon gång får pli på denna hunnabracka. Hon har bara kaniner och fåglar på hjärnan. Men gud hon är ju så söt det lilla livet.

Nä! Nu ska jag gå och lägga mig.
God natt på er.
Tjingeling

Full rulle

Hejsan svejsan.
Har inte skrivet på ett tag då jag har jobbat. Det har varit mycket strul på jobb så jag har varit ganska trött.
Idag e jag ledig. Men eftersom Elin ska på ridläger i morgon så har vi idag fått fixa det sista. I 3 dagar ska hon iväg. Men gud va mycket det är packat. All ridutrustning tar så stor plats. Vi kör henne till Munkaljungby i morgon. Ska bli spännande!
Jag är även ledig i morgon så vi passar på att göra en mini utflykt Gunnar och jag.

Nu har vi hittat det vi velat ha på våran lilla balkong. Det kommer bli sketa snyggt när det blir helt klart. Vi ska lägga trä golv som är fiskbens mönstrat. Har köpt teakbord med 4 vita stolar och parasoll. Allt på rea. Ibland ska man ha flyt. Inköpt på Ilva. Nu längtar jag bara till Gunnar har tid att lägga detta golv. Eller så gör jag det själv bara jag slipper såga till de sista bitar som måstes. Ni får då en bild här på bloggen när detta är klart.
Kommer bli såååå fint.

Jag har ont i en tand och vet inte hur länge jag pallar med detta. Jag har en stor tandläkar skräck. Jag vill gå men jag vågar inte ringa om tid ens. Jag önskar man kunde bli nersövd för att slippa upplevelsen. Ni tycker nog jag är pjallig men jag kan inte beskriva detta som rädsla iheller för jag vet att alla andra klarar det ju så varför inte jag då. Sist jag var hos tandläkarn för ett år sen var detta en mardröm. Fick 2 stesolid att ta innan. Men gav ingen verkan tyvärr. Det var nog plasebo???? Nu vet jag bara att snart är det ett måste. Jag har knäckt av halva tanden för ca 2 månader sen och det börjar kännas ordentligt emellanåt.

Så nu vet ni att jag lider av tandläkarfobi.............................Fast ingen gillar ju gå till tandläkarn förståss.

Ha det gött
Tjingeling

RSS 2.0