Fattar inte

vad som har hänt här nedan????????

Vanlig dag

Ledig idag och jag håller på att tvätta. Skönt att ha tvättmaskinerna i lägenheten. Det luktar så gott. Så det känns som man måste städa lite också som vanligt. Sen ska jag faktiskt hänga upp de nya gardinerna i sovrummet och se om detta blir bra eller jag ska skänka dem till Fredrik. Han har ju inga.

Ikväll ska jag köra Elin och hennes kompis till ridningen. Jag har inte varit med på länge så det ska bli kul. Ska ta med kamreran om jag nu kommer ihåg den. Brukar glömma den. Kan sen lägga till bild här.

Var förresten på föräldramöte igår. Elin ska ju börja på Linneskolan nu i 6:an. Rektorn var där och berätta om skolan. Det mesta verkar Ok. Men dock är det problem med Kroksbäcksbarnen som går där. Där uppstår rätt mycket konflikter och bråk-slagsmål-hot mm på skolan. Tyvärr får jag säga att det är stora uppoffringar våra barn måste göra för att barn med annan kultur ska fungera i vårt samhälle och skola tillsammans med oss. Intregration tror jag tar århundranden eller om det någonsin lyckas. För vem ska ge upp mest???
Men Elin ser positivt på detta och jag försöker inte påverka eller ge henne min bild av skolans vardag. Vi får se hur det går. Tjejerna har det lättare än vad killarna har det på skolan.

Nä! nu får jag fortsätta min tvätt och städning.


:-)

Tänk att man inte har så mycket att skriva om. Man går hela dagar utan att det igentligen händer något.
Iallafall inget som skulle vara värt att skriva om. Dagar man jobbar så är det ju bara det man gör. Idag börjar jag klockan 12 och har bara kört Elin till skolan än så länge. Drucket två koppar kaffe och sitter och glor på morgon program på TV.

Nä! Då får man väl sätta fart med att hoppa in i duchen.

Tjingeling

Frisk

Äntligen mår man bra!

Har inte skrivet på ett tag och hoppas ni inte tröttnar på att besöka och läsa mina korta rader här då och då.

Har jobbat och i fm var jag på utvecklingssamtal. Kändes inte bra på något vis. Var inte sugen på samtal eller prata om mitt jobb för tillfället. Vad hon sa till mej var att jag skulle ta för mig mer i arbetet vet jag faktiskt inte om jag ska vara ärlig om jag ska ta och göra det eller inte. Kändes en aning konstigt med det uttrycket. Fattar ärligt talat inte vad det innebar om hon tyckte jag inte jobba eller vad????. Vet bara att jag är lite trög när jag jobbar i lagerkassan där de har hand om returer och diverse annat som som ingår där. Problemet är datorn som ställer till det vad jag tycker. Där är nästan bara unga töser som är jätte duktiga och riktig snabba när det gäller data kunskaper osv. Man kan väl kort sammanfatta att jag igentligen inte hör hemma där och hade nog hoppats på att de sa det istället. Men tror eftersom det är anställningstopp att de inte har större val. Inte många kvar att välja på som vill va där. Det är nog därför man har svårt att ta för sig som hon sa.  Nä, nog fördigspytt om detta. Ny dag i morgon.

Tjingeling

Fyiii!!

Vad jag mår skit rent ut sagt. Mina 3 lediga dagar har varit sängliggande mer eller mindre. Idag vaknade jag med att jag bada i sängen helt svettig. Skulle köra Elin till skolan men jag mins knappt att jag gjort det. När jag kom hem stupa jag i sängen med kläderna på. Vaknade och tänkte att jag kommer inte friskna till för att kunna jobba i helgen. Jag har faktiskt tat och sjukat mig. Jag hatar verkligen att göra det. Förlorar så mycket och vill inte att folk ska tycka man blir hemma för det minsta.
Stackars Sally har fått en sen morgonrunda som också blev väldigt kort. Trodde jag skulle gå och trilla så yr jag var.

Hoppas att ni andra mår bra för fan vad det är skit att va sjuk. Orkar ingenting!!! Inte ens att skriva mer för tillfället.

Tjingeling

Åhhhh !

Jag har blivet förkyld. Tyckte väl att jag kände mej tung och trött igår kväll.
Nu sitter jag med en snuva som täpper till hela tiden. Det är så typiskt nu när man ska va ledig 3 dagar i rad.
Hoppas det inte blir värre i alla fall. Jag har ingen feber som det känns. Nyser en del men det är ganska skönt då lossnar skiten.

Tjingeling

Sugen

Åhhhh! Jag är så sugen på nått gott. Men vet inte på vad. Har inget sådant hemma iallafall. Har kollat i skåp och i kylskåpet hundra gånger nu sen jag kommit hem från jobbet.

Sitter just nu och tittar på ett program från Indien där en liten flicka fötts med två ansikte. Hemskt ! Med deras religion så tar de nästan livet av henne. Hon äter med två munnar och har två hjärnor. Men om hon får behandling så kanske hon kan överleva. det är så sorgligt hon är så söt. Hon betraktas som gudinna i Indien. Många kommer på besök och vill titta på henne och dom vågar inte tala om att hon ligger på sjukhus. Gud bestämmer ju ödet om hon ska övrleva eller inte enligt den fattiga traditionen på landsbygden. Nu plötsligt får bebisen en hjärtinfarkt och avlider. Familjen är förkrossad. pappan vill begrava henne enl gudinnesed och bygga tempel till hennes ära. Där folk kan komma och be innanför detta.
Lalli blev 2 månader.

Men jag är fortfarande hungriggggg.

Tjingeling

Vad?

Ja jag vet inte vad jag ska skriva om. Tycker inte det händer så mycket som skulle vara värt att skriva om just nu faktiskt.
Hälsan är god och hoppas att man klarar sig från den influensa som dom skriver om som ska kullminera om en vecka ungefär enligt experterna.

Jag har bara en hemlig grej på gång som jag går och hoppas på. Tiden och väntan är så lång bara. Trist att inte kunna berätta bara. Jag VILL.................

Nu ska jag snart hämta Elin på skolan. Sen bär det av till jobb. Elin ska vara hemma ensam. Hon är en så duktig tjej den tösen. Hjälpsam också å så snäll. Med mina barn har jag blivet lyckligt lottad får jag säga.
Puss på er! Johanna, Fredrik och Elin.

Nä nu hinner jag inte mer idag.

Tjingeling

Sova

Jag har inte skrivet på några dagar för jag har jobbat plus att jag har jobbat extra. Känner mig nu en aning trött och det ska bli skönt att vara ledig i helgen.

Men jag fyllde ju faktiskt år igår. Jag hade en önskan om att inte bli firad. Så jag jobbade till halv nio på kvällen och det var lungt. När Jag kom hem åt vi lite sen började telefonen ringa en hel massa. Brorsan ringde (förvånad vem har påmint?) Han har åkt till USA idag. Monica ringde och gratta och det var kul och hon kommer hit på onsdag och vi ska sitta och snacka lite. Mamma ringde också så klart. Ingrid slog mig en signal och vi får se till att ses en fredag eller lördag snart.

Just nu sitter jag och Elin och tittar på Lets Dance. Jag tror han den slibbiga krögarn åker ut. (Carl) Hoppas det iallafal. Gillar inte att titta på honom.
Vi är nyttiga här ikväll, Dricker apelsin juice och äter morötter.

Snart ska jag gå en sväng med Sally och jag fryser bara jag tänker på det. Jag skakar som sjutton och vill inte ut.

Tjingeling

God morgon

Har kört Elin till skolan och jag ska inte börja jobba förren kl 15:45 idag. Igår tänkte jag att jag skulle få städat men det blev att jobba lite extra i stället. Jag var på heminredning och hjälpte till med att packa upp och lägga ut varor i butiken. Jag tycker det är ganska kul.

Idag ska jag försöka få lite ordning här hemma och åka iväg och handla lite mat. Det ekar i kylskåpet.

Jag är så sugen på kokt falukorv, potatis med persiljesås. Vi prata om vanlig mat igår som är så gott och som är nyttig och inte allt för jobbig att laga. Men ändå så gör man det så sällan. Skriver in lite enkla maträtter här som jag tänker försöka handla hem till:
Kokt falukorv med persiljesås
Ärtsoppa
Fläskpannkaka
Pannbiff med lök
Köttfärslimpa
Korv och potatismos (hemlagad)
Rotmos med fläskkorv
Ugns fisk med purjulök och tomat

Nu får jag sätta fart så jag hinner känner jag.

Tjingeling

Planerar Polen

Jag har jobbat idag.

Gunnar och jag planerar en tur till Polen. Vi har aldrig varit där och tänkte att det vore kul och se detta. Det blir isåfall bara han och jag som åker. Första gången utan något barn med. Vi har inte ens varit på någon smekmånad efter 11 år som gifta. Så det är väl på tiden vi får göra något själva han och jag om så lite. Vi planerar att göra det den 27/3 isåfall. Lite att se fram emot.

Nu har jag inte mer att skriva. Så vi får se om det blir något skrivande i morgon för jag jobbar då också. Det händer inte så mycket på jobb.

Tjingeling

Elin sjuk

Idag har vi haft en liten sjukling här hemma. Elin är jätte förkyld och har hostat hela natten. Och alla mediciner har taigt slut så vi fick köra till apoteket och handla host medicin och näsdroppar.

Så dagen har inte varit så händelserik alls. Har bara mest legat och sett på Tv och äter en massa onödig skit hela dagen. Men just nu håller Gunnar på att göra mat. Han har gjort något med fläskfile och klyftpotatis, stekt färska smörstekta champinjoner och det ska bli mums fili babba. Är sugen på ett stort kallt glas cocca så det får det nog bli.

I morgon är det jobbdag och det känns väl inte så jädrans kul. Börjar sakna mitt gamla jobb i danmark.

Jag gjorde just en liten paus med att gå och äta. Det var super gott. Tack Gunnar!

Tjingeling

Matplats


Gardin


Panelgardiner

Har inte skrivet på ett tag. Jag har jobbat hela dagar och gunnar fyllde år igår. 45 år. Vi hade lite gäster. De närmsta i vår familj. Trevligt.

Idag har vi satt upp panelgardiner som blev ganska bra. Men att få det rakt var lite jobbigt trots de var färdiga. Man fick ju klippa till längderna och sen försöka få de fästa i samma längd. Inte helt perfekt .Men vi ska justera dem sen då vi ska ha liknande till matmöbel fönstert också.

Elin är jätte förkyld och har fått en rälig hosta. Jag har haft en konstig huvudvärk hela dagen. Gunnar fryser. Mest skit med familjen Jepson.

I morgom lördag är jag ledig och det ska vara jätte skönt. Nu ska jag gå ut en sväng med Sally som också är dålig mest i sina öron.

Vad tycks?

Tretton dag afton

Idag är man ledig. Men har inget att göra. Men om en stund så ska Elin och jag grädda våfflor som vi har blivet sugna på.

Jag tog en lång promenad med Sally i fm och det är svin kallt ute. Blåser och är isigt i vinden.

Tänkte om Johanna och Fredrik är hemma närmre kväll så kan de få lite av mammas mat om de orkar och vill.

Elin är rastlös här hemma och vet inte vad hon vill göra. Men skolan börjar på torsdag så då är vi i vanliga gängor igen.
Hennes ridning börjar på torsdag och hon längtar.

Men vi får se om något händer. Januari är en tråkig månad tycker jag.

Tjingeling


Till Bubblan

Jag måste bara skriva att bubblan är uppfunnen.
Otroligt men jag tror inte du skriver mer i ditt namn igen och lämnar efter dej din IP. HEHEHEHE
Men nu vet jag HAHAHA

Ur dum människa får jag säga..........

Tjingeling igen

Jobbig helg

Nu har jag jobbat i helgen och vi har haft ganska mycket i butiken. Jag har varit i kassan denna helgen och har haft mycket nästan hela tiden. Nu är man lite trött. Så därför har jag inte skrivet på några dagar för inget har varit värt att skriva om ändå.
 
Men idag åkte faktiskt julgranen ut och så tomt det blev. Vad ska man nu fylla upp med? Men det är ganska skönt när man känner utrymmet i lägenheten.

Vaddå? Du Bubbel, vad lever du i för bubbla. Du ska veta att jag har den bästa man man kan ha och du bör nog göra dej till känna om du vill göra dej hörd. Lilla såpbubbla.

Imorgon ska jag inte börja jobba förren kl 16. Så jag tänkte att Elin och jag skulle åka en sväng till stallet och se om det är någon där man känner för det var så länge sen jag var där. Att bara få lite stall doft i sig kan göra gott. Saknar det.

Nu ska jag bara slappa till i soffan med en god kopp kaffe från min fina kaffebryggare jag fick av Johanna. Puss på dej gumman.

Tjingeling


2009 1/1

Gott Nytt År !

En skön slappedag som för de flesta tror jag. Jag har varit ensam hemma och bara myst, städat lite och små pysslat.
Jag trivs så bra i vår lägenhet och tycker den är såååå fin.
Gunnar har jobbat och Elin har varit med en kompis hela dagen. Ibland är det bara så skönt att vara ensam och man kan göra vad man vill.
Har varit ute och gått en lång promenad ner mot stranden. Ni ska veta att omgivningen här vi bor är ju så skön och härlig att man drar sig verkligen ut.

Nu ikväll har jag lilla familjen samlad Gunnar, Elin och jag. Gunnar ligger bara och sover och är allmänt tråkig. Men i morgon är vi lediga och jag hoppas vi kan göra något. Ska sen jobba hela helgen så nått måste hända. Johanna och Fredrik kommer kanske på middag och ska nog va med Johanna i morgon.

Ha det gott alla
Tjingeling

RSS 2.0